CANVAS houdt je gevangen op vrijdagavond met ‘The Prisoner’

Een man ontwaakt in het midden van de woestijn. Hij weet niet waar hij is en ook niet wie hij is. Hij ziet hoe een oude man achtervolgd en neergeschoten wordt. Hij brengt de oude man in veiligheid in een grot, maar daar overlijdt het slachtoffer aan zijn verwondingen. Hij kan de jongere man alleen nog de raad geven “naar nummer 554″ te gaan.


Even later belandt de man in een plaats die blijkbaar ‘The Village’ heet, een dorp dat helemaal ingesloten ligt tussen de zee en de woestijn. De inwoners zien er allemaal gelukkig uit en schijnen zich geen vragen te stellen over de buitenwereld. Ze hebben geen naam, alleen een nummer. De man uit de woestijn wordt onthaald door een man die Nummer Twee wordt genoemd. Zelf krijgt hij het ‘Nummer Zes’.


De andere mensen schijnen hem te kennen, maar hij zelf kan zich niet herinneren ooit in The Village geweest te zijn. Hij heeft alleen een vage herinnering aan een ontmoeting in New York City. Zes wordt door Twee ondervraagd over wat er met de oude man is gebeurd. Hij krijgt ook een plaats toegewezen om te verblijven. Dan gaat hij op zoek naar Nummer 554…


The Prisoner vervangt vanaf 9 april Desperate Housewives omstreeks 22:30. Voornamelijk Ian McKellen  maakt dit voor ons een ‘must-see’-reeks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>