Bye Bye House, welkom Jack

De zon begint te schijnen, en de programmatie van de TV-zenders wordt steeds minder interessant. Het moet wel bijna zomer zijn. Onlangs wisten we jullie nog het droevige nieuws mede te delen dat Bones zou stoppen. Nu moeten we jullie echter ook teleurstellen dat jullie gekste en meest geliefde dokter House van jullie scherm zal verdwijnen.


House zal voor de laatste keer een mysterie oplossen op 30 mei, dit zal de 14de aflevering zijn. Ook deze keer zal men dus het seizoen niet volledig uitzenden.


Echter niet getreurd voor de fans van 24. Want op de plaats van House MD. zal vanaf 6 juni Jack Bauer met 24 deze plaats innemen. Vermoedelijk met nieuwe afleveringen, al is dit nog niet bevestigd. De serie zal net als House aanvangen omstreeks 21:15.


Wat zullen jullie deze zomer volgen nu steeds meer van onze vertrouwde series van het scherm verdwijnen? Zullen er waardige opvolgers komen? En wat beschouw jij als een waardige serie voor de zomermaanden? Laat het ons weten in de comments below.

3 thoughts on “Bye Bye House, welkom Jack

 1. avatar Jarco

  Geachte Taranis, Je hebt volkomen gelijk. Al was het wel te verwachten. De zomer staat voor de deur, en juni is net begonnen. Dit zijn zowat de minst interessante maanden (net als de maanden december – januari – februari) voor de adverteerder, en dus bijgevolg ook voor de kijker. Dat Trauma zou stoppen is echter wel vreemd. De serie deed het helemaal niet goed, en werd in Amerika niet vernieuwd. Het zou dus logischer zijn deze serie er zo snel mogelijk door te draaien, en ervoor te zorgen dat de schade die de serie aan Lie To Me leidde beperkt kan worden (sinds Lie To Me achter Trauma staat, zijn diens kijkcijfers gewoonweg catastrofaal, dit terwijl het vroeger fantastische cijfers kon voorleggen). House en Bones moesten noodgedwongen stopgezet worden om afleveringen op te sparen zodat men hun succesvolle series zo snel mogelijk weer kan uitzenden in het adverteerdersinteressante najaar. Ook zo het geval voor de nieuwe afleveringen van Castle en The Mentalist, die toch wel zeer belangrijk zijn voor de zender. Toch zou de zomer met de Amerikaanse serie een waardig alternatief kunnen vormen voor de oninteressante programmatie van de andere, grote zenders. Bepaalde series zoals het eerder aangehaalde Dexter, dat zich in het super zonnige Miami afspeelt, zouden dan ook perfect staan in de zomermaanden. En op deze manier zouden deze series ook nog eens de mogelijkheid krijgen het scherm te halen waarvan we nu vrij zeker zijn dat ze niet meer zullen terugkeren op VT4. Indien je een grote fan bent van Dexter kan je de serie beter volgen op de Nederlandse publieke omroep, al zit de serie daar momenteel al aan het 3de seizoen. Op deze manier drijft men hun eigen kijkers inderdaad door naar het internet, maar daar blijkt men inderdaad geen aandacht aan te besteden. Zeker de laatste maanden is dit beleid onrustwekend. De laatste maanden zijn de internet-providers komen aandraven met grote upgrades van de internetverbindingen met meer volume. Hierdoor kan men meer, en zoniet onbeperkt downloaden. Hierdoor zou er wel eens een paradigm shift kunnen plaatsvinden. De mensen die vroeger niet downloadden vanwege een beperkt datavolume dit nu ineens wel zouden kunnen gaan doen wegen genoeg datavolume. Hierdoor verliezen ze ongetwijfeld veel kijkers, en voornamelijk de jongeren zijn heel actief op dit internet, en laat dat nu juist de meest interessante commerciĆ«le doelgroep zijn. Dus minder reclame-inkomsten, minder geld om te investeren in nieuwe series, nog minder kijkers en uiteindelijk komen we zo in een vicieuze cirkel terecht. Het is inderdaad 5 voor 12, maar dat merken ze niet op. Eens ze het zullen opmerken zal het al te laat zijn, en zal men de evolutie niet meer kunnen omkeren. We kunnen ons dus inderdaad afvragen of we niet beter zouden downloaden. We kiezen welke series we zullen volgen en zullen altijd zeker zijn het einde te zien… Het valt te overwegen, maar dan moet je kunnen leven met het feit van illegaliteit, heb je daar geen probleem mee, dan heb je altijd een fantastisch aanbod ter uwen beschikking en plan je geheel zelf je eigen avond… Laat ons hopen dat de toekomst beterheid brengt, maar verwedt er je geld niet op…

 2. avatar Taranis

  Ik vind het redelijk schandalig dat al deze series in het midden van hun seizoen gestopt worden. House MD, Trauma, Lie to me, Bones en op vt4 Castle.
  En dan staat men er versteld van hoeveel er gedownload wordt. Ik ben iemand die steeds wacht tot series op tv uitgezonden worden maar door handelingen als deze lachen de omroepen mij eigenlijk vierkant uit…
  En dan heb ik het nog niet gehad over de series waar men 1 seizoen van toont en dan ongelofelijk lang wacht om het vervolg te tonen (Battlestar) of gewoon de volgende seizoenen niet tonen (Dexter, Jericho,…).
  Misschien moet ik dan toch maar, zoals 75% van de mensen, mijn toevlucht zoeken tot het internet?

 3. avatar Jarco

  Ondertussen is het bevestigd dat men zal starten met het 8ste seizoen van 24. Nieuwe afleveringen dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>