‘Without a trace’ binnenkort op VT4

Vanaf 23 juni zal VT4 iedere woensdagavond een aflevering uitzenden van ‘Without a Trace’. De zender kocht onlangs de second window lineair rights aan, dit wil zeggen dat zij alle afleveringen mogen heruitzenden die reeds door de zender met de first window lineair rights zijn uitgezonden. VTM/2BE zullen dus steeds de nieuwe afleveringen mogen vertonen. Hun rest enkel nog het 7de en tevens laatste seizoen.


Without a Trace ging in Vlaanderen van start op het toenmalige ‘kanaaltwee’ en was een instant-succes voor de kleine zender. Enkele jaren later werd de serie naar de moederzender VTM overgeleverd om als avondeinder na de vrijdagavondfilm te worden uitgezonden. Enkele weken geleden sloot men daar het 6de seizoen af.


Without a Trace kan je het best vergelijken met ons eigen ‘Vermist’. De serie handelt iedere aflevering omtrent een verdwenen persoon die men wenst terug te vinden. Al gaat het er in de Amerikaanse toestanden net iets harder aan toe.


We moeten er echter bijvermelden dat VT4 deze serie duidelijk enkel heeft aangekocht om hun zomerschema te vullen (hoewel we er bij blijven dat men genoeg goedkope nieuwe programma’s van Amerikaanse bodem in hun kast hebben zitten). Dit zet de trend van Amerikaanse herhalingen in de zomer verder. Diezelfde week zullen de herhalingen van The Mentalist vervangen worden door herhalingen van het 1ste seizoen van Castle. Terwijl op donderdag de reeds uitgezonden afleveringen van NCIS: Los Angeles worden heruitgezonden. Dit omstreeks 20:15. Ook dienen we te vermelden dat VT4 de series waarvan het second window lineair rights bezit niet behandeld als prinsen. Kijk maar naar wat de series Smallville, One Tree Hill… deden op die zender. Het enige verschil is dat het hier gaat omtrent access-primetime terwijl without a trace wel in volledige primetime komt te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>