Kijkcijfer Smallville

Vroeg u zich ooit af hoeveel een serie in de vooravond op 2BE haalt in het weekend? Zoals bv. Smallville? Dan kunnen we u daar nu een antwoord op geven. Smallville haalde op 27 november 2010 een gemiddeld kijkcijfer van 84.517 kijkers. Hiermee scoort ‘Smallville’ beter dan bv. Private Practice, een serie in primetime op donderdagavond op Vijftv, dat het met een publiek van 75.921 kijkers moet doen.


De score voor Smallville was die week goed voor het 15de beste programma van 2BE. Dit duidt er nogmaals op dat er wel degelijk een publiek is voor de weekendse vooravond programma’s als Smallville, One Tree Hill, Burn Notice…


2BE zendt momenteel het 9de seizoen van Smallville uit. Hiervan heeft men reeds 13 afleveringen vertoond. Het 10de seizoen, en laatste seizoen van Smallville, zal waarschijnlijk in het najaar van 2011 op het scherm te zien zijn. Een echte vervanger voor de serie is er nog niet. Al kunnen ook Chuck en Burn Notice de leemte invullen, al kunnen zij echter niet de leemte in het genre invullen. Na de seizoensfinale van het 9de seizoen mogen we de start van het 8ste seizoen van One Tree Hill verwachten (althans als we programmaschema’s van de vorige jaren bekijken). Ook One Tree Hill loopt ten einde. Vermoedelijk wordt het 8ste seizoen het laatste, al is een 9de seizoen niet uitgesloten. Alles zal afhangen van de kijkcijfers in de USA. Ook voor ‘One Tree Hill’ heeft men nog geen vervanger, en die moeten we ook niet verwachten. One Tree Hill stampt nog uit het tijdperk van ‘Kanaaltwee’, het vroegere 2BE. Het huidige profiel van 2BE is echter een stuk mannelijker dan het ‘kanaaltwee’. Hierdoor zullen gelijkaardige series vermoedelijk geen uitzendplaats meer krijgen op de zender. Echter dient men nog niet te treuren. Met de aankoop van Vitaya door de vMMa (de mediagroep achter VTM, 2BE, JIM…) hoopt men nu ook de vrouwelijkere doelgroep te bereiken. De kans dat dergelijke series in de toekomst op ‘Vitaya’ uitgezonden zullen worden, hierbij denk ik bevoorbeeld aan ‘Glee’, is reĆ«el.

One thought on “Kijkcijfer Smallville

  1. avatar PI

    GLEE komt op 2be.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>