Lost’ verloren glorie

Het gaat niet goed met Lost op VT4. Het allerlaatste seizoen, het 6de, dat voor de zender een hoogstand zou moeten zijn valt sterk terug in de kijkcijfers. De serie werd dan ook door VT4 verbannen naar een later tijdstip op de nu al zo druk bekeken zondag.


Het is dan ook niet verwonderlijk dat de serie met een kijkcijfer van 119 775 kijkers het niet zo goed doet. Het scoort zelfs minder dan het daarvoor geweken ‘Flashpoint’, dat toch wel een mindere bekendheid geniet. De verplaatsing van de oorspronkelijke maandagavonduitzending doet de serie duidelijk geen goed.
Lost ging ooit van start op de zender als ‘de’ serie van VT4. Met een score van ruim 300 000 kijkers was het toen meer dan interessant. Hoewel het in de latere seizoenen al verder daalde tot een kleine 200 000 kijkers was de serie toen alvast nog niet af te schrijven. Nu de serie echter steeds verder afzwakt naar 100 000 kijkers begint het daar echter wel op te lijken.


Het is spijtig dat een serie als Lost, dat voor zowel de zender, als het gehele medialandschap een belangrijke rol heeft gespeeld door VT4 werd verplicht om zijn laatste afleveringen te vertonen op een veel zwakkere uitzendplaats. Vergane glorie… het is niet om mee te lachen.


bron cijfermateriaal: humo

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>