Veel veranderingen bij VIJFtv en VT4

Vanaf januari merken we een groot aantal nieuwe zaken op in de schema’s van VT4 en VIJFTV. Vooral opvallend daarbij zijn het grootte aantal aan nieuwe series/nieuwe afleveringen die op een vreemde plaats geprogrammeerd zijn. Vooral de weekends zitten boordevol.


We zullen starten met het op een rij plaatsen van de veranderingen in Amerikaanse series op VT4:
Eerst en vooral wensen we al even te melden dat ‘Psych’ al gedurende enkele weken in de ochtend wordt uitgezonden op VT4, dit om 9:15. De serie probeerde het ooit in de namiddag in de weekends maar werd daar al snel terug weggehaald. Ook zien we een herhaling van Complete Savages terugkeren. Op zaterdag om 11:25 zien we The Game verschijnen, een komische Amerikaanse serie die oorspronkelijk op de zender ‘The CW’ te zien was. Om 16:40 merken we de nieuwe serie ‘Aliens in America’ op. Hierbij komt een Pakistaan terecht in een doorsnee Amerikaans gezin. Die moet zich natuurlijk wel als een ‘alien’ voelen. Deze aflevering wordt op zondagochtend om 10:05 herhaald. Verder zien we ook nog ‘Everybody Hates Chris’ terug verschijnen. En dit op zaterdagavond om 19:00. Ook op zondagochtend om 11:25 zien we een aflevering van Everybody hates Chris gepland. Op maandag om 9:15 staat dan weer een aflevering van ergens in het 3de seizoen van Lost gepland.


Op VIJFtv is het allemaal nog ingewikkelder dan het al was op VT4. Daar zien we op zaterdagochtend om 8:15 al een aflevering van Lipstick Jungle gepland. Om 10:05 die dag (1/01/11) krijgen we een aflevering uit het 3de seizoen van de serie Rescue Me. Om 10:50 krijgen we een aflevering van Friday Night Lights uit het 2de seizoen, al kan ik me niet herinneren dat men ooit seizoen 1 heeft uitgezonden.
Zoals reeds gemeld zien we ook Medium terugkomen rond 23:35. Hierna wordt ook een aflevering van Moonlight getoond, een vampierenserie die beter is dan men zou vermoeden. Op zondagochtend (02/01/11) zien we dan de pilootaflevering van de superserie ‘Pushing Daisies’ verschijnen. De serie die het op woensdagavond in primetime niet langer uithield dan 1 seizoen. Dit om 8:25. Hierna om 9:10 zien we nog een aflevering van Lipstick Jungle verschijnen. Om 11:00 zien we dan weer een nieuwe aflevering van ‘Friday Night Lights’ verschijnen. Deze serie dienen wij u echt wel aan te raden! Om 11:50 start dan het 3de seizoen van Supernatural. Wat SBS al allemaal met deze serie heeft uitgestoken valt ondertussen niet meer bij te houden. Ook Notes from the Underbelly is er terug bij vanaf 16:45. Op maandag om 10:45 zien we dan weer een herhaling van de zondagsherhaling van Everwood. Het begint ingewikkeld te worden, een mens kan maar een beperkt aantal keer het woord herhaling in een zin verwerken.
De week hierna krijgen we niet veel aanpassingen, enkel onlogische veranderingen. Nu wordt hier op zaterdag eerst om 9:55 een aflevering van Friday Night Lights uitgezonden en daarna pas één van Rescue Me, de omgekeerde volgorde van de week daarvoor dus. Snappen wie snappen kan. Deze dag (08/01/11) keer ook The Vampire Diaries terug met de pilootaflevering. Op zondag, 9 januari, zien we dan weer een heel eigenaardige verandering. Nu staat Rescue Me op de plaats waar oorspronkelijk Pushing Daisies stond. Gaat men nu werkelijk maar 1 aflevering van Pushing Daisies uitzenden? We zijn ze daar in Zaventem allemaal niet aan het doen. Want wij begrijpen het allersinds al niet meer. Die zondag om 15:35 zien we wel een herhaling van de nachtelijke uitzending van Medium van de dag voordien. Daarnaast zien we om 18:45 ook Gilmore Girls met een herhaling van seizoen 5 terugkeren.


Wij begrijpen er niets, maar dan ook niets meer van. Indien u dat wel doet, laat het ons dan alsjeblieft weten. We gingen er van uit dat een bepaald contract tussen de Amerikaanse productiehuizen afliep en men hierdoor nog snel enkele series wou toevoegen aan hun portefeuille, of men deze althans wou weghouden van de concurrent. Maar dit blijkt het alvast niet te zijn, daarvoor zijn deze series gemaakt door een te grote variatie van productiehuizen. Anderzijds kan het natuurlijk ook een grote economische afschrijfactie van deze series zijn. Wie zal het weten.

3 thoughts on “Veel veranderingen bij VIJFtv en VT4

 1. avatar Jarco

  @Locutus: wat mij het vreemdst lijkt is dat men welgeteld 1 aflevering van Pushing Daisies gepland heeft op VIJFtv (2 januari), maar dat men zelfs nooit een 2de aflevering gepland heeft. Dat lijkt me toch wel heel vreemd, toch zeker omdat het gaat om een seizoen dat al vertoond is.

 2. avatar locutus

  Friday night lights is maar een paar afleveringen van seizoen één , men schakelt vrij snel over naar seizoen 2 van de serie. Dit is puur boekhoudkundig , men schrijft dan snel seizoen één af en gaat verder met seizoen twee dat niet op dvd is uitgekomen. Maar het is wel heel stom om een serie te beginnen met seizoen twee in plaats van seizoen één. Maar het is voor vijf tv het enigste om te kunnen zeggen we hebben nieuwe afleveringen. Ik denk dat er druk is gekomen van Universal uit om de serie te gaan uitzenden.
  De serie loopt in de USA tot een einde en Universal wil ook hier de dvd boxen aan de bak blijven brengen. En de volgende is seizoen 2.

  rescue me zal getransfereerd zijn van VT4 naar Vijf tv. VT4 heeft bijvoorbeeld nog altijd Dexter als één van de vele series om nog uit te zenden op VT4. Rescue me hebben ze een poging gedaan op dinsdag laat in de avond en ze zullen geen zin meer hebben gehad om de resterende 4 seizoenen nog te gaan uitzenden op VT4. Eigenlijk identiek aan The Shield dat tot seizoen 4 geraakte maar nooit aan seizoen 7.

  Pushing Daisies hoort ook bij boekhoudkundig afschrijven. Seizoen 2 is er ook nog , dus dat kan nog exclusief voor vijf tv zijn , ook al is dit seizoen 2 al lang op dvd uit.

  Concreet is het heel moeilijk voor VT4 en vijf tv om series met meerdere seizoenen compleet uit te zenden. Ze gaan ermee door tot zolang ze nut voor zichzelf zien. Anders gaan ze weg , of verkopen ze . Supernatural hebben ze alvast niet kunnen slijten aan een andere zender , ook Friday night lights niet blijkbaar dus.

 3. avatar Chris

  En wanneer wordt jericho verder uitgezonden ??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>