Castle krijgt 4de seizoen (+anderen)

Het commerciële Amerikaanse televisie-station ‘ABC’ heeft zonet reeds enkele van zijn series vernieuwd voor een extra seizoen. Castle, dat handelt rond een succesvolle schrijver die inspiratie komt opdoen bij de NYPD, wordt vooral geëerd omwille van zijn humor, liefdesperikelen en Nathan Fillion die na veel één-seizoens-series eindelijk een succes te pakken heeft. Castle kan wekelijks een stabiel publiek bereiken, op een sterk beconcurreerde dag, van 10 miljoen en meer. Bij ons is de serie te volgen bij VT4 waar men ondertussen aan de 4de aflevering van het 3de seizoen beland is. Later in het voorjaar kan van nieuwe afleveringen genoten worden. Wekelijks kijken tussen 250 000 en 300 000 kijkers naar de afleveringen van Castle op VT4. Momenteel wordt de serie tijdelijk niet meer uitgezonden.

Naast Castle werden vandaag ook enkele andere series voorzien van een extra seizoen. Onder hen vallen VIJFtv-series Grey’s Anatomy, Private Practice en Cougar Town, en de bij ons nog niet uitgezonden series Modern Familie en The Middle.

Opvallend is echter de afwezigheid van de zondagavondseries van ABC, namelijk Desperate Housewives en Brothers&Sisters. Desperate Housewives is momenteel in onderhandeling met de actrices voor een contractverlening, hun huidige contract loopt samen met dit 7de seizoen af. Het creatieve brein achter Desperate Housewives Marc Cherry heeft al een deal afgesloten om nog 2 jaar met Desperate Housewives verder te gaan. Naar alle waarschijnlijkheid zal Desperate Housewives dan ook vernieuwd worden voor een 8ste seizoen. Vermoedelijk zal dit tijdens de ‘Upfronts’, later dit jaar in april/mei, gebeuren.

Het verhaal van Brothers&Sisters zal waarschijnlijk in mei afgerond worden en niet meer verlengd worden. De serie had de laatste seizoenen een leegloop van de cast, maar kan toch stabiele cijfers rond 8 miljoen voorleggen. Brothers&Sisters wordt als een dubbeltje op zijn kant beschouwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>