Glee is uitgezongen, althans voor eventjes

Mooie liedjes duren niet lang, dat zeggen ze toch altijd, en wat blijkt ze hadden gelijk. Nu maandag, waar normaal één enkele aflevering van Glee zou worden uitgezonden, staat nu een dubbelaflevering van Bones. Glee haalde gewoon niet genoeg kijkers. Althans waren de 120 332 kijkers die Glee had op 27 december niet genoeg. Na 4 afleveringen wordt de serie dus tijdelijk van de buis gehaald.

Maar niet getreurd, althans dat zegt 2BE, binnen enkele weken, lees februari (zie update onderaan), mogen we Glee terug verwachten. En dat zelfs nog in primetime op zaterdag, wel dank u 2BE. Dat moet er dus op duiden dat de herhaling die de serie op 1 januari (zaterdag) kreeg een groter succes geweest moet zijn, dan de maandagavond-aflevering.

Het zal even stil zijn, en onze opvrolijkende maandagavond zal een sombere, vol skeletten, avond worden. Mijn goede humeur op maandagavond en dinsdagochtend zal ik dus enkele weken moeten missen. Jullie zijn uitgezongen, althans voor nu!

UPDATE: Sara Vercauteren van VMMa vermeldde in de kwaliteitskrant ‘De Standaard’ het standpunt van de VMMa: “De kijkers vonden de weg niet naar Glee op maandagavond. Daarom zullen we de reeks vanaf 19 februari – op zaterdagavond om 19.45 uur – hervatten

Wat denkt u van deze beslissing van 2BE? Laat het ons weten in de comment-bar!

6 thoughts on “Glee is uitgezongen, althans voor eventjes

1. avatar Jacqueline

2. avatar Krikke

Geef ons GLEE back!!! wat leven wij toch in een apeland seg !!!

3. avatar Essy

Inderdaad jammer dat het zolang heeft moeten duren eer het op de Belgische tv kwam, de meeste jongeren hadden het al opgepikt via de sociale websites; twitter & facebook en hebben dus via andere manieren de serie al gezien.

Glee heeft helaas hier de status gekregen van musical, terwijl het eigenlijk over een zangclub gaat en er dus niet sprekend gezongen wordt, maar opgetreden wordt met hun zangclub. High School Musical heeft hier dan ook niks met te maken, eer slechte pers en promos.

Ik raad mensen aan om gewoon eens te kijken en zelf te ontdekken waarover het nu juist gaat, in plaats van zich te focussen op de promotie die ervoor gemaakt wordt.

Ik blijf alvast fan en kan niet wachten op de volgende aflevering in US op 6/2!

4. […] UPDATE: Glee op 2BE uitgezongen, althans voor eventjes […]

5. avatar locutus

Dit is het gevolg van gewoonweg bijna een jaar wachten met uitzending. Glee was voor voorjaar 2010 aangekondigd bij 2BE, maar toen werd het succes van Glee in de USA bekend en plots moest VTM dit gaan uitzenden. Nieuwe target werd najaar 2010 . Maar toen verscheen de serie niet op de najaarsprogrammatie van VTM. Toen hadden de VTM bazen waarschijnlijk de serie gezien en vonden ze de serie plots te jong voor VTM ( lees schrik om de 50+ kijkers weg te jagen , die altijd mee tellen voor VTM ondanks doelgroep 18-49) . Dus de serie ging dus weer naar 2BE , waar het ALTIJD had moeten staan , maar 9 maanden waren verlopen. De hype die de serie Glee had is tegen dan al uitgedoofd omdat de eerste lijn fans tegen dan al andere middellen tot kijken hebben gevonden. Zoals de dvd release , die VTM voor Vlaanderen zelf nog tegenhield , maar via import uit Nederland simpel te verkrijgen is.
    Het is een onbegrijpelijke zet van VTM uit dat ze zo lang hebben gewacht , met een serie van hoofdleverancier FOX notabene , die dit soort successeries niet jaarlijks kan voortbrengen .
    Ze oogsten nu wat ze zelf hebben gezaaid. Te lang uitstellen gaat niet meer op , zeker met actualliteits gevoelige serie als Glee ( lees recente muziek).
    De promotie was er wel , voor één keer , zelfs de lanceerdatum was in kerstvakantie , het tijdstip waarop zijn doelpubliek vrij was. Het was enkel 9 maanden te laat en die les leert VTM maar niet.

6. avatar Niels

Pfff, allemaal de schult van vmma zelf.
    Ze zeggen dat ze veel reclame maakte maar dat is gewoon niet waar. Ik heb welgeteld, 1 billboard gezien op straat en de reclame op tv gewaren gewoon slecht, die trailers lieten uitblijken dat het het highschoolmusical de serie was (totaal niet waar), en bij moviesnacks op jim zijden ze zelf dat het een tv serie was voor homos en dat het niets is voor echte mannen, en ze zouden beter reclame gemaakt hebben op de vtm bij de dagshow ofso want der is ook nix over gezegt. Eigen schult dikken bult.

Ze zouden beter wat afwachten en het nog een aantalweken op maandag houden, dat er wa meer mond-aan-mond-reclame is de kijkcijfers zullen wel stijgen.

Zo lang ze het maar niet cancellen in America is alles goed voormij.