AliasSydney denkt te werken voor een overheidsinstelling, maar als haar verloofde door SD-6 wordt vermoord, komt zij erachter dat haar werkgever geen zuivere koffie is. Ze ontdekt na zeven jaar dat ze werkt voor een terroristische tak. Ze benadert de CIA en gaat als dubbelspion voor ze aan de slag. Sydney gaat op missies voor SD-6, maar speelt alle informatie daarover door aan haar CIA-handlanger Michael Vaughn. Dat de twee zich sterk tot elkaar aangetrokken voelen, maakt de situatie nog eens gecompliceerder. Sydney loopt constant het risico ontmaskerd te worden. In de serie worden we betrokken bij geheime agentschappen, maken we kennis met de nieuwste gadgets en zijn we getuige van wereldwijde spionagemissies.

Ook Sydney’s vader, Jack Bristow, werkte bij SD-6 en was net als zij een ‘double agent’. De twee zijn door de jaren heen sterk uit elkaar gegroeid en hebben een afstandelijke relatie. Toch brengt hun gevaarlijke situatie de twee weer dichter tot elkaar. Nadat zij SD-6 en alle bijbehorende cellen hebben uitgeschakeld, gaan ze volledig in dienst bij de CIA.


Sydney Bristow (Jennifer Garner) is de hoofdfiguur in Alias. Gedurende de serie zien we haar aan topdubbelspionage doen. Haar kwaliteiten zijn haar goede vechtkunsten en sexy verkleedpartijtjes. Jack Bristow (Victor Garber) is Sydney’s vader. Ook hij werkt voor de CIA. Hij is een heel goede spelstrateeg door zijn jarenlange ervaring. Zijn zwakke punt is zijn familie. Micheal Vaughn (Micheal Vartan) begint als Sydneys contactpersoon wanneer ze nog undercover werkt bij SD-6. Vaughn zit met gemengde gevoelens; Sydneys moeder haat hij, omdat ze zijn vader vermoord heeft, maar met Sydney heeft hij een intieme relatie. Voor haar lapt hij graag alle CIA-regels aan zijn laars.

Marcus Dixon (Carl Lumbly) is Sydneys partner en vriend. Hij is dan ook heel boos op Sydney als blijkt dat ze hem lange tijd verzweeg dat ze voor de CIA werkt. Dixon is een typisch goede kerel, die strijdt voor zijn vaderland. Will Tippin (Bradley Cooper) is een goede vriend van Sydney, al hoopt hij wel eens op iets meer. Hij werkt als reporter bij LA Register. Zijn talenten als onderzoeksjournalist brengen hem al snel in de problemen als hij zich verdiept in de moord op Sydneys verloofde. Uiteindelijk komt hij terecht als analist bij de CIA. Francie Calfo (Merrin Dungey) is Sydneys beste vriendin. Ze probeert altijd goede raad te geven aan Sydney, wanneer ze het moeilijk heeft. Ze runt haar eigen restaurant. Eric Weiss (Greg Grunberg) is de partner van Vaughn. Hij heeft onder andere Vaughn aangemoedigd om eindelijk over zijn gevoelens met Sydney te praten en als Vaughn hem nodig heeft voor een van zijn ‘verboden door CIA’-missies dan staat hij altijd klaar.


Arvin Sloane (Ron Rifkin) is de grote man bij SD-6. Hij heeft vele moorden op zijn geweten; onder andere op Sydneys verloofde en zijn vrouw. Hij is gebeten door alles wat met Rambaldi te maken heeft. Mr. Sark (David Anders) is nog een jonge slechterik, maar daarom niet minder gevaarlijk. Hij heeft een slechte jeugd gehad, dát is zeker, maar waarom hij zo gevoelloos moordt blijft een vraag. Marshall Flinkman (Kevin Weisman) begon zijn carriere bij de SD-6 als technicus. Dit genie maakt originele gadgets, flauwe moppen en waakt over het computernetwerk. Hij heeft ook een fotografisch geheugen en spreekt Ewok. Hij is een beetje een moederskindje, maar heeft een simpel en zuiver hart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>