BonesBones draait om een aantal wetenschappers uit het Jeffersonian Instituut in Washington. Dr. Temperance ‘Bones’ Brennan, Dr. Hodgins, Dr. Zack Addy, Dr. Cam Saroyan en kunstenares Angela Montenegro helpen FBI-agent Seeley Booth bij het oplossen van misdrijven. Dit doen ze door beenderen, schedels en andere lichamelijke overblijfselen te onderzoeken.

Whodunnit

De serie is niet alleen een spannende whodunnit, maar ook erg grappig vanwege de twee totaal verschillende werelden waarin de personages zich bevinden. En t├│ch viert ook de romantiek hoogtij.

Wereldvreemd

Brennan is Booths opvallend geniale en mooie, maar wereldvreemde ‘partner in crime’. Haar goede vriendin Angela moet haar dikwijls uitleggen wat bepaalde populaire termen betekenen, aangezien ze geen tv kijkt noch naar de radio luistert. Met de seksuele spanning tussen haar en agent Booth weet ze dan ook nauwelijks raad.

Werkrelatie

Maar ook Booth durft niet echt toe te geven aan zijn gevoelens voor Brennan. Dat is niet alleen maar onhandig voor hun succesvolle werkrelatie, want hij heeft er ook al een affaire met collega Cam op zitten. Het komt echter steeds vaker voor dat de twee niet van elkaar kunnen afblijven…

Grappige nerd

Zack had wat last van opstartproblemen. Als Brennan’s assistent is hij gewoonweg briljant, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij zelfstandiger gaat opereren. In de loop van het tweede seizoen werd duidelijk wat hij waard is. Hij is een trouwe vriend en een grappige nerd, maar bovenal een briljante wetenschapper.

Romanticus

Dat laatste kan ook gezegd worden van Hodgins. Met de kanttekening dat deze wetenschapper werkelijk overal complottheorie├źn ziet, stinkend rijk is en een enorme romanticus is. Hij heeft zelfs het engelengeduld om te wachten totdat zijn grote liefde liefde Angela met hem kan trouwen. Als dat geen echte liefde is…

Te gevoelig

Angela heeft op sommige momenten het gevoel dat ze haar werk niet aankan. Terwijl de ‘squints’ heel wetenschappelijk aankijken tegen alle skeletten, beenderen en schedels die ze moeten identificeren, ziet Angela mensen van vlees en bloed. Haar liefde voor Hodgins houdt haar gelukkig op de been.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>