Charmed


Seizoen 1Op een stormachtige nacht aan het einde van de jaren ’90 keert Phoebe Halliwell terug naar haar ouderlijk huis in San Francisco, waar ze weer intrekt bij haar zussen: Piper en Prue (voluit: Prudence). Het huis waar ze wonen is al eeuwen in de familie. Diezelfde nacht ontdekt Phoebe op de zolder van het huis, waar ze als kind nooit mochten komen, een oud boek met op de voorkant een Triquetra. Na de laag stof ervan af te hebben geblazen slaat Phoebe het boek open en leest de eerste bladzijde:


Hear now the words of the witches,
The Secrets we hide in the night;
The oldest of gods are invoked here,
The great work of magic is sought.
In this night and in this hour,
I call upon this ancient power
Bring your powers to we sisters three,
We want the power, Give us the power!


Deze Spreuk betekent:
Hoor nu de woorden van de heksen, De geheimen verborgen in de nacht. De alleroudste goden worden aangeroepen, De gave der magie wordt gezocht. In dit uur, in deze nacht, Wend ik mij tot de Oude Macht. Geef de macht aan ons drie zusters, Wij willen de macht, Geef ons de macht.
Hiermee roept Phoebe, zonder dat ze het weet, oeroude krachten op die bezit nemen van elke zus. Al gauw daarna ontdekken ze alle drie een eigen kracht te hebben. Hoewel iedereen en ook zijzelf in het begin sceptisch zijn, verandert al snel hun mening. Met het oplezen van deze spreuk heeft Phoebe namelijk niet alleen hun krachten opgeroepen, maar ook het magische veld rondom hen vernietigd. Ze zijn nu zichtbaar voor het Kwaad en die wil maar wat graag de zusjes uitroeien.
In de rest van seizoen 1 ontdekken de zussen meer over hun afkomst. De drie zusjes blijken af te stammen van een lange lijn heksen, ooit gestart door hun verre voormoeder Melinda Warren. Hun moeder, Patty, beschikte ook over het vermogen de tijd stil te zetten en hun grootmoeder Penny over telekinese. Samen zijn de drie de ‘Magische Machten’ aka ‘The Charmed Ones’. Deze machten zijn oeroud en bestaan uit drie delen, elk een zusje. Apart van elkaar zijn ze sterk, maar samen zijn ze haast onoverwinnelijk.
Het bestaan van een heks is echter niet alles en het laat dingen aan de zusjes zien die ze misschien liever niet hadden willen zien. Zo blijkt Pipers verloofde Jeremy eigenlijk een warlock te zijn, die maanden zat te wachten om de zusjes te vermoorden.
In hun leven als heks zijn bestaat er nog een taak, behalve het redden van de wereld. Zo zijn er Onschuldigen in het leven; mensen die nergens iets vanaf weten, maar door het Kwaad als doel worden beschouwd en dus vroeg of laat worden vermoord. De zusjes leren al snel wie wel en wie geen Onschuldige is. Ze doen alles wat ze kunnen om zo’n Onschuldige te beschermen en meestal lukt het ook wel. Soms verliezen ze een Onschuldigen, maar de Halliwells weten dat ze niet moeten treuren. Aan het eind van het seizoen 1 verliezen de zusjes Andy, de liefde van Prue. En Prue lijdt hieronder. Ze ontdekken tevens dat Leo, hun klusjesman, in werkelijkheid de lichtgids is die aan hen is toegewezen

Seizoen 2 (1999-2000)Bij het begin van het nieuwe seizoen worden de zusjes meteen op de proef gesteld. Het Boek wordt gestolen door de machtige demon Abraxas. Ze moeten het Boek terughalen, al gaat het niet zonder moeite, want het is de eerste demon sinds Andy’s dood. Prue moest hieraan denken en liet de zussen bijna zitten. Gelukkig draaide de knop bij Prue. Ze verwerkte de dood van Andy met behulp van de zussen en samen versloegen ze de machtige demon.
De rest van het seizoen bestaat uit een aantal losse afleveringen. De zusjes leren onder andere dat ze de krachten niet mogen gebruiken voor eigen gewin.
De liefde van Piper wordt zwaar op proef gesteld door twee mannen die op Piper vielen. Dat zijn Dan en Leo. Maar gedwongen door Leo moest Piper kiezen tussen Leo en Dan. Ze koos voor Leo. Op het eind komt Dan te weten wat het geheim is van de zusjes, maar door de hulp van de geest wenst Piper dat hij vergeet wat hij gezien heeft en dat hij verder gaat met zijn leven.

Seizoen 3 (2000-2001)Seizoen 3 draait om liefde. in dit seizoen vraagt Leo Piper ten huwelijk. Piper moest even nadenken en later accepteert ze dit aanbod van Leo. En ze gaan in het geheim trouwen want het is de nummer 1 regel van Lichtgidsen dat ze geen relatie mogen hebben met een heks. Piper en Leo krijgen flink wat tegenslagen, maar weigeren op te geven. Na een onzelfzuchtige daad van Piper, waarin ze toegeeft dat ze Leo zou opgeven om de wereld te redden, worden de twee beloond met een huwelijk.
Phoebe wordt verliefd op Cole, die eigenlijk een demon is, gestuurd door de Triade. Hij moet de Magische Machten vernietigen door één van de zussen te doden. Cole kiest Phoebe als zijn doelwit, maar wordt onbedoeld verliefd op haar. Cole kan Phoebe niet doden, en doodt daarom de Triade. Als Phoebe te weten komt dat Cole een demon is, wordt Phoebes liefde zwaar op de proef gesteld. Later bewees ze dat de liefde te sterk is. Dat ze niet elkaar kunnen doden.
In de loop der jaren nemen de krachten van de zusjes toe en ontdekken ze ook weer nieuwe krachten. Echter, hoe meer kracht ze krijgen, hoe meer demonen achter hen aankomen om de krachten te stelen en de zusjes te vermoorden. De zusjes weten echter al snel hoe ze met hun nieuwe krachten om moeten gaan en weten de demonen steeds sneller te verslaan.
Op een dag slaat het noodlot toe. Wanneer de demon Shax een Onschuldige in het vizier heeft, weten de zussen Shax naar hun huis te lokken. Terwijl Phoebe naar de zolder rent om de vernietigingsspreuk te zoeken, proberen Piper en Prue hun Onschuldige te beschermen. De demon weet toch in het huis te dringen en valt de Onschuldige, Prue (die zwaargewond raakt) en Piper aan. Phoebe komt echter op tijd naar beneden met de spreuk en verwondt Shax. Ze roept Leo, die de Onschuldige geneest en ook Piper en Prue. Hij waarschuwt dat ze bijna dood waren geweest, maar koppig als ze zijn gaan de twee zussen de straat op om Shax te vernietigen. Shax komt opnieuw naar hen toe, maar dit keer blaast Piper hem op. Wat ze echter niet weten is dat ze gefilmd worden door een cameraploeg. Zo wordt magie ontdekt door de buitenwereld.
Al snel is door het hele land op het nieuws te zien hoe Piper de demon opblaast en hun krachten zijn bekend. Hoewel de meeste buurtbewoners het bestaan van de zussen als heksen nog niet zo erg vinden, is er ook een groepje die dat wel erg vindt. Uiteindelijk schiet iemand uit zo’n groepje Piper door haar buik. Piper wordt naar het ziekenhuis gebracht, maar overlijdt op de operatiekamer.
In een wanhopige poging dit te herstellen, vertrekt Phoebe met Leo naar Cole in de onderwereld om Tempus, de Demon Der Tijd, te dwingen alles terug te draaien. Tempus kan echter alleen door The Source hiertoe worden gedwongen, dus moeten ze hem om hulp vragen. De Source gaat akkoord, op voorwaarde dat Phoebe voortaan in de Onderwereld blijft. Phoebe stemt in en de tijd wordt teruggedraaid tot aan het uur waar de zusjes net op tijd thuis zijn met de Onschuldige. Opnieuw proberen Piper en Prue, die geen idee hebben dat de tijd is teruggedraaid, de demon tegen te houden, en opnieuw worden ze door de muur geblazen door Shax. Wat nog niet bekend was, is dat de tijd niet terugdraait in de Onderwereld. Dit keer is Phoebe dus niet thuis om de spreuk op te lezen die Shax verwond. Als Leo en Phoebe daarna thuis komen zijn zowel Piper als Prue zwaargewond. Leo kan ze niet tegelijk helen en zal moet kiezen wie hij het eerst heelt. Hij kiest voor Piper omdat hij meer van haar houdt, maar ook omdat hij dacht dat zij zwaarder gewond was. Als hij dan Prue wil helen is het te laat. Prue is overleden. [De aflevering waarin dit te zien was (dat Leo moest kiezen) is echter maar 1 keer op tv geweest. Waarschijnlijk omdat ie te eng was.

Seizoen 4 (2001-2002)Gebroken door de dood van hun zus en de breuk van de Power Of Three proberen Piper en Phoebe hun leven weer op te pakken. Als piper uit alle macht probeert met allerlei spreuken Prue terug te krijgen, doet ze een ontdekking: een vrouw genaamd Paige Matthews, die op de begrafenis van Prue was, is ook een heks. Dat niet alleen, ze is de half-zus van Piper en Phoebe. Patty, de moeder van de zusjes, was nog een vierde keer zwanger. Ze had een relatie met haar Lichtgids, Sam Wilder, en raakte zwanger van hem. Omdat een relatie tussen een heks en een lichtgids streng verboden was, stonden ze hun pasgeboren dochtertje af ter adoptie. Dit betekent dat er nog een zusje is om de Power Of Three te herstellen. De zusjes gaan op zoek naar Paige. Hoewel Paige kritisch is, accepteert ze haar bestaan als heks en trekt ze in bij de zusjes in het herenhuis.
In dit seizoen wordt de liefde tussen Phoebe en Cole nog zwaarder op de proef gesteld. De zusjes proberen de Bron van Alle Kwaad, hun grootste vijand, te verslaan. Dit lukt, maar de krachten en persoonlijkheid van de Bron gaan over op Cole. Hierdoor wordt Cole opnieuw een demon, de nieuwe Bron. Phoebe die dit echter niet weet trouwt met Cole. Later komt Phoebe dat te weten, en ze krijgt een keus van de Ziener. Ze krijgt de kans om samen met Cole te leven of ze krijgt de dood van haar zoon, want Phoebe is al een paar weken zwanger. Phoebe koos voor het kwade, en werd koningin van het Kwaad. Maar het goede in Phoebe bleek te sterk, en samen met de zussen vernietigden ze Cole. Dat was de tweede keer dat ze de Bron vernietigden.
De baby van Phoebe wordt na de dood van Cole erg gewelddadig, en gebruikt zijn krachten tegen iedereen die slecht over Cole praat. Vooral Paige, die Cole nooit echt aardig vond, moet het ontgelden. Dan wordt de baby afgepakt door de Ziener, die met hem in zich (als directe afstammeling van de Bron) de derde Bron wil worden, en daarmee heel de wereld vernietigen. De zussen komen er net op tijd achter, maar kunnen geen Power of Three spreuk uitspreken. Paige en Phoebe zitten opgesloten in een kooi die geen magie naar buiten laat. Piper wordt daarentegen door een spreuk naar binnen gehaald, wat wel kan. De zussen vernietigen de Ziener en alle aanwezigen bij de kroning.
In de laatste aflevering krijgen de zussen een beloning voor het vernietigen van de Bron van de Engel van het Lot. Ze krijgen de kans om voorgoed te stoppen als heks, en alle demonen en problemen te vergeten. Piper en Phoebe dachten dat het wel een goed idee was om te stoppen, vooral vanwege alles rond Cole en vanwege het sterven van Prue, en Piper kan moeilijk zwanger worden vanwege haar valpartijen. Maar na het vernietigen van een heksenjager, en doordat Phoebe ziet dat Cole weer terug is, maar ditmaal als een goed iemand, besluiten ze gewoon door te gaan.
Dan komt het nieuws waarmee het seizoen wordt afgesloten: Piper is zwanger.

Seizoen 5 (2002-2003)Cole blijkt toch niet definitief vernietigd te zijn. Omdat hij een menselijk deel in zich had, werd hij niet tot stof gereduceerd in het Wasteland (waar de vernietigde demonen terechtkomen). Dankzij de krachten die hij in het Wasteland opgeraapt heeft, krijgt hij de macht terug te keren naar de wereld van de levenden.
Ondertussen wil Phoebe scheiden van Cole. Net op het moment dat ze haar handtekening onder de akte wil zetten, komt Cole terug en uit zijn bezwaar tegen de scheiding. Cole bleef vechten voor zijn liefde met Phoebe en wil bewijzen dat hij zijn krachten alleen gebruikt voor de goede kant. Phoebe probeert Cole te negeren, maar Cole blijft maar aanklampen. Uiteindelijk ziet Cole de zin van het leven niet meer en maakt hij de Magische Machten flink kwaad op hem, zodat ze hem snel zouden vernietigen. Maar de krachten die Cole opgeraapt heeft, beginnen tegen hem te werken. Hij blijkt praktisch onkwetsbaar te zijn, tot grote wanhoop van Phoebe. Uiteindelijk probeert Cole voor de laatste keer Phoebe terug te winnen door zich aan te sluiten bij de Avatars. Met de extra krachten die hij nu krijgt draait hij de tijd terug en verwijdert hij Paige (volgens Cole de oorzaak van zijn breuk met Phoebe) uit het leven van Piper en Phoebe. Maar door een orb-ongelukje verdwijnt Paige niet. Ze waarschuwt Piper en Phoebe en weten Cole, die door zijn tijdmanipulatie is terugveranderd in Balthazor, te verslaan.
Later in dit seizoen krijgen Piper en Leo uiteindelijk een zoon; ze noemen hem: Wyatt Matthew Halliwell. Wyatt naar de achternaam van zijn vader, Matthew naar zijn tante Paige, Halliwell naar alle Halliwells. Vlak na de geboorte van Wyatt worden bijna alle Ouderlingen (Elders) uitgemoord door de Titanen, en is Leo genoodzaakt hun plaats te vervangen en in de hemel te wonen. Hij blijft echter op aarde hangen. Tegelijkertijd duikt er een lichtgids op uit de toekomst genaamd Chris.

Seizoen 6 (2003-2004)Dit seizoen draait niet alleen om demonen. Dit seizoen draait vooral om Chris. De zusjes willen weten wie Chris echt is. En de speurtocht begint.
Piper wil scheiden van Leo, omdat ze het niet aan kan dat hij een Ouderling is. Ze wil een zo normaal mogelijk leven. Chris kan het niet goed vinden met kleine Wyatt, omdat Wyatt denkt dat Chris een bedreiging vormt voor hem.
Later ontdekt Phoebe in een visioen wie Chris werkelijk is. Hij blijkt Piper en Leo’s tweede, ongeboren zoon te zijn. Hij is teruggekomen uit de toekomst om te voorkomen dat Wyatt slecht wordt. Samen met Paige en Chris gaat ze een oplossing zoeken om Piper en Leo weer bij elkaar te brengen om Chris te verwekken. Doordat Chris de toekomst veranderd heeft, is het namelijk niet meer zeker of hij wel geboren zal worden. Leo en Piper zijn immers uit elkaar. Uiteindelijk lukt het hen, en Piper wordt zwanger. Phoebe en Paige vertellen aan Piper dat Chris haar zoon is. Piper is geschrokken en wil dit niet aan Leo vertellen, omdat hij Wyatt moeilijk kon verlaten en het hem niet aan wilde doen.
In ditzelfde jaar wordt Magieschool geïntroduceerd. Hier worden jonge magiërs opgeleid tot succesvolle heksen. Gideon, de directeur van de school en tevens een Wijze, is echter niet zo goed als hij lijkt. Stiekem probeert hij Wyatt te vermoorden. Dat doet hij voor een Hoger Doel. Gideon wil op deze manier voorkomen dat Wyatt slecht wordt en de wereld zal terroriseren. Hij zet de Halliwells op een dwaalspoor en overtuigd hen ervan dat ze degene die Wyatt slecht maakt in de toekomst al vernietigd hebben. Ondertussen bereidt hij zijn plan voor. Hij stuurt Chris en Leo naar een parallelle wereld, waarin de zussen slecht zijn en demonen goed. Zijn tegenhanger in de andere wereld, waarmee hij contact houdt via een magische spiegel, doet hetzelfde met zijn Chris en Leo. De zussen denken dat er iets verkeerd is gegaan met het tijdreizen en gaan ook naar de parallelle wereld. Ondertussen moet Piper bevallen van baby Chris. Wyatt is dus nog alleen over, en Gideon grijpt zijn kans. Het lukt hem echter niet het kind op tijd te vermoorden. Leo, Chris en de zussen zijn alweer teruggekeerd naar hun eigen wereld. Terwijl de zussen proberen de balans tussen goed en kwaad te herstellen, proberen Leo en Chris Wyatt te redden. Daarbij vermoord Gideon Chris. Dat maakte Leo buiten zinnen, en hij vermoordt uiteindelijk Gideon. Als aan het einde van de aflevering Chris geboren wordt, weten Leo en Piper dat alles goed zal komen met Chris.

Seizoen 7 (2004-2005)Leo wordt in het zevende jaar een van de Avatars; een nieuwe kracht die een Utopia van de wereld willen maken. Leo helpt hen hierbij, tot hij inziet dat deze utopie enkel kan bestaan doordat de Avatars iedere vorm van vrije wil wegnemen. Hij stopt hen uiteindelijk. Daarna geeft hij zijn krachten op en wordt een sterveling.
Aan het einde van het zevende jaar worden de Magische Machten zwaar op de proef gesteld door een machtige demon die Zankou heet. Zankou steelt de krachten van Piper en van Phoebe. Ondertussen zit ook een zekere inspector Sheridan achter hen aan, die niets liever wil dan de zusjes’ ware identiteit ontmaskeren. De zusjes beseffen dat dat het einde zou zijn en nemen drastische maatregelen. Ze vernietigen de magische Nexus onder hun huis om Zankou te verslaan. Daarna kiezen ze ervoor hun identiteit, uiterlijk en gaven af te zweren en zo een demonvrij leven te hebben.

Seizoen 8 (2005-2006)De zusjes moeten allemaal aan hun nieuwe leven wennen, maar Paige wordt herhaaldelijk geconfronteerd met haar lichtgidsenbloed. Zo wordt ze getrokken door de nieuwe heksendochter Billie, haar nieuwe protegé. Die handelt alle demonenklusjes voor ze af, tot Billie erachter komt dat ze ooit een oudere zus heeft gehad die is ontvoerd door demonen. Deze Christy wordt door de Magische Machten bevrijd, en blijkt een sleutelrol te spelen in het laatste, grote gevecht aan de horizon.
De Engel van het Lot waarschuwt de zusjes voor het Ultieme Gevecht. Volgens haar is er een kans dat de zusjes dit niet zullen overleven. Om hen meer aan te zetten tot vechten, laat de Engel Leo wegnemen. Hij zal pas terugkeren als het gevecht geweest is.
Wat dit ultieme gevecht is wordt pas later duidelijk. Eerste denken de zusjes dat de Triade de grote bedreiging was, maar uiteindelijk blijken Billie en Christy de grote bedreiging te zijn. Christy krijgt de opdracht van Triade om Billie te overtuigen dat de Charmed Ones slecht zijn. Dat lukt, waarna Christy en Billie samen de Hollow, een eeuwenoude magische krachtbron, oproepen om de Charmed Ones te bevechten. Het Ultieme gevecht leidt tot dood van Phoebe, Paige en Christy. Alleen Piper en Billie overleven het gevecht.
Naderhand reizen de twee terug in de tijd om hun geliefden terug te redden. Langs deze weg ontdekt Billie dat ze gemanipuleerd wordt door Christy en door Triade. Billie wordt verzoend met de zusjes en samen verslaan ze Triade en Christy. Op het einde ziet men toekomstbeelden. Phoebe krijgt 3 dochtertjes en heeft de liefde van haar leven gevonden (Coop, een cupido). Billie wordt de babysitter van de kinderen van Phoebe. Paige blijft de toekomstige heksen helpen. Ze trouwt met een man genaamd Henry en ze krijgt ook drie kinderen: een jongen genaamd Henry Jr. en een tweeling, twee meisjes. Wyatt, Chris en hun jongere zusje (die volgens blikken in de toekomst in eerdere afleveringen Melinda zal heten) nemen het heksenleven van de zusjes over. Piper en Leo krijgen veel kleinkinderen, Piper opent haar eigen restaurant en Leo geeft weer les op de magieschool. De kleindochter van Leo en Piper doet de deur van “The Manor” voorgoed dicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>