Dark Angel


Dark Angelis een Amerikaanse sciencefictiontelevisieserie, gecreƫerd door James Cameron en Charles H. Eglee voor Fox Network. Jessica Alba, de hoofdrolspeelster, werd dankzij deze serie een ster.
Dark Angel werd opgenomen in Vancouver, Canada wat tevens het toneel is voor de serie Smallville. De eerste aflevering werd vertoond op 3 oktober 2000. De serie liep twee seizoenen, van 2000 tot 2001 en van 2001 tot 2002. Beide seizoenen kenden 21 afleveringen.
In Dark Angel zijn invloeden van zowel cyberpunk als girl power te herkennen. Als belangrijkste invloed wordt vaak de manga-serie Battle Angel Alita gezien. Ook zijn er overeenkomsten te vinden tussen deze serie en onder andere de speelfilm Blade Runner en de televisieserie Buffy the Vampire Slayer.
Het eerste seizoen was een succes en de serie kreeg een grote fanschare. Het tweede seizoen haalde echter veel lagere kijkcijfers, waardoor de serie door Fox van de buis werd gehaald. De fans gaven Fox de schuld voor het zakken van de kijkcijfers, omdat het station de uitzendingen verplaatste van de dinsdagavond naar de ongunstigere vrijdagavond. Ook moesten er wijzigingen worden aangebracht in het format, door budgettaire problemen vertrokken hoofdrolspelers en dan waren er de terroristische aanslagen op 11 september 2001, waardoor de nadruk op de post-apocalyptische setting moest worden afgezwakt.

PlotIn 2009 ontsnapt Max Guevera (codenaam X5-452), een genetisch gemodificeerd meisje uit een geheim overheidsinstituut genaamd Manticore, samen met elf andere transgene kinderen, de X5’s. Hier werden ze gemaakt en getraind tot supersoldaten en sluipmoordenaars. Enkele maanden later laten terroristen een elektromagnetische bom afgaan, waardoor alle elektronische systemen in de Verenigde Staten worden platgelegd en het land in volledige chaos en economische crisis belandt.
Het eerste seizoen speelt zich tien jaar later af, in 2019. Max (gespeeld door Jessica Alba) is negentien jaar oud en werkt in Seattle bij een koeriersbedrijf, Jam Pony. Max probeert een onopvallend leven te leiden om uit de handen van Manticore te blijven, terwijl ze tegelijkertijd op zoek is naar de overige Manticore-kinderen. Als ze journalist en rebel Logan Cale (Michael Weatherly) ontmoet, besluiten ze samen te werken. Logan helpt Max met het vinden van informatie over de andere kinderen, terwijl Max Logan helpt met het bestrijden van de criminaliteit en corruptie in Seattle. Hierbij wordt ze telkens tegengewerkt door Colonel Lydecker (John Savage, die haar en de andere kinderen wil terughalen naar Manticore. Max en Logan worden al snel vrienden, wat later overgaat in een liefdesrelatie. Deze wordt echter steeds door verschillende omstandigheden onmogelijk gemaakt.
In het tweede seizoen krijgt Max tegenstand van een eeuwenoude cult, de Familiars, die zonder behulp van genetische modificatie een samenleving van supermensen willen kweken. Het blijkt dat Sandeman, een afvallig lid van deze cult, voor een belangrijk deel verantwoordelijk was voor de komst van Manticore. Hij was de schepper van Max, die hij het meest perfecte wezen aller tijden wilde laten zijn, om de cult te kunnen stoppen. Zijn zoon, Ames White (Martin Cummins), lid van de National Security Agency en van de cult, probeert echter alle ontsnapte X5’s te verdelgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>