DeadwoodDeadwoodZe toont how the West was won door een ruig allegaartje van goud- en gelukzoekers, opportunistische ondernemers, schurken, hoeren en ander gespuis. De serie is deels gebaseerd op historische gebeurtenissen en onderscheidt zich vooral door de hyperrealistische, donkere sfeer, verhalen, dialogen en vertolkingen.


South-Dakota, 1876.
Seth Bullock, vroeger sheriff in een stadje in Montana, arriveert in Deadwood om er samen met zijn partner Sol Star een gereedschapswinkel te beginnen. De ‘boomtown’ Deadwood ligt in indianengebied, is eigenlijk illegaal en nauwelijks meer dan een tentenkamp, maar de nederzetting is in volle ontwikkeling sinds er goud is gevonden in de Black Hills.


Bullock en zijn maat huren niet zonder moeite wat grond en een tent van Al Swearengen, de infame eigenaar van de bar-annex-bordeel The Gem. Korte tijd later arriveren ook de gokker Wild Bill Hickok en zijn vriendin Calamity Jane in Deadwood.


En verder ook Brom Garret, een zakenman uit New York, die samen met zijn vrouw Alma zijn geluk komt beproeven in de ‘gold rush’ van de Black Hills, maar binnen de kortste keren wordt opgelicht door Swearengen.
En dan is er nog de familie Metz, die de omgekeerde beweging maakt en het al voor bekeken houdt in Deadwood. Ze keren terug naar Minnesota, maar worden even buiten Deadwood overvallen en uitgemoord. De verdenking valt op de Lakota-indianen en er wordt een strafexpeditie uitgestuurd….


Met: Timothy Olyphant (Seth Bullock), John Hawkes (Sol Star), Ian McShane (Al Swearengen), Keith Carradine (Wild Bill Hickok), Robin Weigert (Calamity Jane), Timothy

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>