DollhouseDollhouseis een Amerikaanse sciencefictionserie van schrijver-regisseur Joss Whedon, bekend van Buffy the Vampire Slayer, Angel en Firefly. De serie ging in de Verenigde Staten in première op 13 februari 2009 op het televisienetwerk FOX. Tussen februari en mei werden twaalf afleveringen uitgezonden, een dertiende niet-uitgezonden aflevering komt op de DVD. Ook de originele pilootaflevering die later vervangen werd door een nieuwe pilootaflevering zal op de DVD staan.
Het tweede seizoen (van dertien afleveringen) loopt sinds 18 september 2009 in de Verenigde Staten. Op 11 november 2009 heeft FOX aangekondigd dat de serie na het tweede seizoen zal stoppen.
In Vlaanderen wordt de serie uitgezonden door 2BE. Er is nog geen sprake van een uitzenddatum in Nederland.

Plot“Echo” is een jonge vrouw die lid is van een groep mensen die “actives” of “dolls” genoemd worden, mensen waarvan de persoonlijkheid en de herinneringen zijn weggevaagd en waarvan de buitenwereld geen weet heeft. Ze worden ingehuurd om opdrachten uit te voeren die kunnen variëren van misdadige activiteiten, fantasie- of rollenspel en af en toe een eerbare opdracht. Om de opdracht uit te voeren worden ze ingeprent met nieuwe gegevens zodat ze een nieuwe persoonlijkheid worden met specifieke vaardigheden aangepast aan de opdracht. Tijdens de opdrachten worden ze in het oog gehouden door “Handlers”. Tussen twee opdrachten door wordt hun persoonlijkheid, vaardigheden en geheugen weer gewist en zijn ze in een infantiele staat en leven ze op een geheime locatie, de “Dollhouse” (het poppenhuis), een futuristische spa. De Dollhouse is gelegen in de omgeving van Los Angeles en is een dochteronderneming van een mysterieuze groep met de naam “Rossum Corporation”.
De hoofdpersonages naast Echo zijn “Adelle DeWitt”, de beheerder van de Dollhouse, Echo’s Handler “Boyd Langton”, programmeur “Topher Brink” en twee andere dolls, “Sierra” en “Victor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>