Fringe


Fringe

is een Amerikaanse televisieserie van FOX die sinds 9 september 2008 wordt uitgezonden. De reeks is bedacht door J.J. Abrams, Roberto Orci en Alex Kurtzman, die eerder al samenwerkten voor Alias, Mission: Impossible III en de nieuwe Star Trek film.
FOX geloofde alvast in de kansen van het programma en investeerde zwaar in de pilotaflevering: een budget van tien miljoen dollar werd uitgetrokken voor de anderhalf uur durende aflevering. Op 5 mei 2009 kondigde FOX aan dat de serie zeker een tweede seizoen krijgt van 22 afleveringen.
In Nederland zendt NET5 de serie uit vanaf 6 september 2009. In Vlaanderen zal VT4 de reeks uitzenden.

Verhaal

De reeks draait rond FBI agente Olivia Dunham, de gestoorde professor Dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter, die worden belast met een aantal vreemde zaken die over de hele wereld gebeuren. Al die vreemde gebeurtenissen zijn blijkbaar op de een of andere manier aan elkaar gelinkt: er is duidelijk ‘een patroon’ te herkennen dat over alle zaken heen loopt. Het patroon kan tevens gelinkt worden aan Massive Dynamic, een firma die een aantal patenten houdt op een aantal nieuwe technologie├źn en enkele mysterieuze onderzoeken doet. Alle zaken draaien rond Fringe science, een tak van de wetenschap die zeer speculatief en omstreden is. Voorbeelden van deze tak van de wetenschap zijn levitatie, telepathie en onzichtbaarheid.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>