House MD


House MD

is een Amerikaanse ziekenhuisserie ontwikkeld door David Shore voor de Amerikaanse televisiezender Fox. De serie werd na zijn debuut in 2004 al meermaals bekroond met verschillende prijzen. In Nederland wordt de serie uitgezonden door SBS 6 en RTL5, in België werd de serie oorspronkelijk uitgezonden door VTM. Sinds september 2007 is de reeks te volgen op KanaalTwee (Nu 2BE). House is ook te zien op de digitale zender 13th Street.

Verhaal

De Britse acteur Hugh Laurie speelt Dr. Gregory House, een medisch genie die een team van jonge diagnostici leidt. Hij is erg op zichzelf en zou het liefst alle contact met zijn patiënten vermijden. Desondanks staat hij in hoog aanzien vanwege zijn feilloze instinct. Dit, en zijn voorliefde voor medische vraagstukken, maken van hem de laatste hoop voor ‘onbehandelbare’ patiënten met ongewone en mysterieuze ziektes. Dokter Gregory House heeft een eliteteam van jonge medische experts verzameld waar hij mee samenwerkt. Dr. Eric Foreman (Omar Epps) is een neuroloog met een enigszins verdacht verleden, dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison) een gepassioneerde immunoloog en dr. Robert Chase (Jesse Spencer) is een slimme, maar verwaande IC-arts. Samen met hen probeert House op onconventionele wijze het leven van patiënten te redden. Zo laat hij bijvoorbeeld gerust een teamlid inbreken in het huis van een patiënt, om op zoek te gaan naar aanwijzingen die de ziekte zouden kunnen verklaren. Nadat in de finale van seizoen 3 zijn team ontslag had genomen (Chase werd ontslagen) begon seizoen 4 met House die alleen een zaak probeerde op te lossen. House’ baas Dr. Lisa Cuddy (Lisa Edelstein) dwong hem echter een nieuw team aan te nemen en hij antwoordde op dit verzoek door 40 mensen aan te nemen, tot Cuddy’s grote ergernis. Na een soort spel voor House, met goede en slechte antwoorden van de kandidaten en juiste en onjuiste diagnoses bleven er uiteindelijk 3 mensen over die het nieuwe team van House vormen: dr. Chris Taub (Peter Jacobson), dr. Lawrence Kutner (Kal Penn) en ‘Thirteen’ (Olivia Wilde. Saillant detail is dat de acteurs die de 40 sollicitanten speelden niet van tevoren wisten wie er over zou blijven. Pas na het verschijnen van het script van een nieuwe aflevering werd er bekend wie er afviel. Voor de acteurs was het derhalve ook een echte afvalrace. Foreman kon echter geen werk vinden, doordat hij veel van House’ slechte eigenschappen had overgenomen en kwam terug naar Princeton om weer voor House te werken. Ook Chase en Cameron werken nog in hetzelfde ziekenhuis, al krijgen ze veel minder speeltijd en komen alleen af en toe in beeld bij een consult, operatie (Chase) of als de Eerste Hulp (Cameron) in beeld komt. Kutner pleegt verder in de serie zelfmoord waardoor Foreman actiever word in het team. Later vraagt Chase Cameron nog ten huwelijk en gebeuren er rare dingen met House. House hallucineert ‘Amber’ (Anne Dudek), de overleden vriendin van Wilson, die hem in de war maakt bij het stellen van diagnoses. Het blijkt dat het door de extreme hoeveelheid Vidocin komt, de pijnstillers die House slikt tegen de pijn van zijn been. Dr. Cuddy helpt hem met afkicken.Of toch niet?


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>