Mentalist, The


The Mentalist

is een Amerikaanse politie-/dramaserie uit 2008. In Nederland wordt de reeks uitgezonden door SBS 6, in Vlaanderen door VT4.
De reeks gaat over de detective Patrick Jane (Simon Baker), die het California Bureau of Investigation (CBI) adviseert. Jane heeft een opmerkelijk gave om serieuze misdaden op te lossen door zijn messcherpe observatievaardigheiden te gebruiken. Ondanks dat Patrick het volgen van de protocollen aan zijn laars lapt en zijn gebrek aan grenzen wordt hij gewaardeerd door zijn collega’s. Patrick werkte voorheen bij de televisie als bekend medium, maar nu geeft hij toe dat hij die paranormale gaven heeft gespeeld.
Teresa Lisbon is een naaste collega van Patrick Jane en zijn baas. Ze weet dat hij talent heeft en dat zijn methodes vaak effect hebben. Teresa is altijd vastberaden de misdrijven op te lossen al is dit met of zonder Patrick.
In het team van Teresa werken ook de agenten Kimbal Cho (Tim Kang, Third Watch), Wayne Rigsby (Owain Yeoman, The Nine, Generation Kill) en Grace van Pelt (Amanda Righetti, The O.C.).
De serie introduceert ook het achtergrondverhaal van Patrick. Zijn vrouw en dochter zijn namelijk 5 jaar voordat de serie begon vermoord door de seriemoordenaar genaamd “Red John.” Het is hierdoor aannemelijk dat in de titel van elke aflevering het woord “red” is verwerkt (met uitzondering van de “Pilot”).
De serie is geproduceerd door Warner Bros.
Volgens CBS kijken er wekelijks ongeveer 16 miljoen mensen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>