Smallville


Smallville

is een Amerikaanse televisieserie over de jeugdjaren van Clark Kent (de latere Superman). De serie wordt sinds 16 oktober 2001 uitgezonden. De hoofdrollen in de serie worden vertolkt door = Tom Welling, Kristin Kreuk, Sam Jones III en Michael Rosenbaum.
In de serie is te zien hoe de tiener Clark langzaam zijn superkrachten krijgt. Gedurende de eerste vier seizoenen focust de serie zich op Clarks middelbare schooltijd. Vanaf seizoen 5 heeft de serie een meer volwassen ondertoon en achtergrond.

Plot

Clark Kent wordt geboren op de planeet Krypton als Kal-El, zoon van Jor-el en Lara. De bevolking lijkt uit te sterven en de planeet dreigt vernietigd te worden. Om zijn bevolking te redden stuurt Jor-el zijn zoontje in een ruimteschip naar de aarde. Hier doet Clark een lange tijd over en is inmiddels dan ook 6 jaar als de aarde in zicht komt. Hij arriveert met duizenden meteorieten, afkomstig van zijn thuisplaneet, die kort na zijn vertrekt is geĆ«xplodeerd. Met de meteorietinslag belandt hij op aarde, waar hij z’n eerste heldendaad al voltooid. Een omgekiepte jeep ligt in een krater en hij ontdekt twee mensen erin. Zonder enige moeite tilt hij de auto op en redt de mensen, Jonathan Kent en zijn vrouw Martha Kent. Zij vinden nergens ouders en besluiten het jongetje mee naar huis te nemen en uit te zoeken wie hij is. Hier slagen ze niet in en als de sheriff achterdochtig vraagt wie dat jongetje is, verzint Martha dat hij hun adoptiezoon Clark is.
Jonathan neemt vervolgens contact op met Lionel Luthor, wiens zoontje Lex was getroffen door de inslag, maar dankzij Jonathan was gered. Lionel wilt zijn dankbaarheid laten zien door een geheim adoptiebureau op te richten, zodat Clark officieel en legaal geadopteerd kan worden In de jaren daarna gaat hij naar school en wordt beste vrienden met Pete Ross en Chloe Sullivan, vrienden waarmee hij uiteindelijk ook naar de middelbare school gaat. Waar alles begint.


One thought on “Smallville

  1. Thank you ever so for you blog article.Thanks Again. Really Cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>