Torchwood


Torchwood

is een a science-fiction dramaserie met John Barrowman en Eve Myles in de hoofdrol. Het gaat over de activiteiten van het fictieve Torchwood Institute, dat zich bezighoudt met buitenaardse wezens.


In 2002, voordat Doctor Who zijn comeback beleefde, had Russell T. Davies het idee om een sciencefiction/misdaadserie te maken in de stijl van Amerikaanse series als Buffy the Vampire Slayer en Angel. Dit idee, Excalibur, werd in de kast gezet tot 2005, toen Davies werd gevraagd een sf-serie te maken voor BBC Three. Tijdens de productie van die serie werd het codewoord “Torchwood” gebruikt om naar de serie te verwijzen die Doctor Who zou heten: “torchwood” is een anagram van “doctor who”. Niemand mocht nog weten dat Doctor Who weer tot leven gewekt zou worden. Davies verbond later het woord “Torchwood” met zijn eerdere Excalibur-idee en besloot het een Doctor Who-spinoff te maken. Het woord “Torchwood” werd daarom meerdere malen gebruikt in afleveringen van Doctor Who in 2005 en 2006.


De serie speelt zich hoofdzakelijk af in Cardiff en volgt de belevenissen van de Welshe tak van het Torchwood Institute, dat buitenaardse incidenten op aarde onderzoekt en buitenaardse technieken gebruikt voor eigen gebruik. De organisatie werkt apart van de regering, de politie en de Verenigde Naties. De leidinggevende hier is Captain Jack Harkness.
Het eerste 13-delige seizoen werd door de BBC besteld als spinoff-serie van Doctor Who. Torchwood geproduceerd door BBC Wales, en voor het eerst uitgezonden op 22 oktober 2006 op BBC Three en BBC HD, het high definition-kanaal van de BBC. Vanaf 16 januari werd de tweede serie wekelijks uitgezonden op BBC Two. Het werd vanaf 26 januari 2008 uitgezonden op BBC America. In 2009 zond BBC One het derde seizoen genaamd “Children of Earth” dagelijks uit van 6 juli tot 10 juli.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>